top of page
  • Skribentens bildBranka Okeijn

LÅNG HET SOMMAR

Uppdaterat: 22 juli 2019

Om att gå långt in och samtidigt långt ut på den yttersta grenen.Wohoo, vilken intensiv sommarperiod vi har. Här gäller det att verkligen hålla i hatten och behålla sitt lugn när de intensiva energierna rullar in över oss likt upprörda vågor på ett stormigt hav. Vi är i en process av karmiska avslut som kulminerar nu under juli månad och en bit in i augusti. När ljusenergin väller in över oss kan det kännas överväldigande och det kan driva upp saker till ytan som vi behöver titta på, hantera och transformera.

Beroende på var vi befinner oss i vår personliga och andliga utveckling kommer dessa energier att på verka oss på lite olika sätt. För en del kommer det betyda att man behöver dra sig undan omvärlden och ta det lite lugnt med umgänge och engagemang i andra människors liv. Det här är en tidpunkt då vi behöver hantera det som kommer upp inom oss själva utan att influeras av andras tyckande. Om du tagit dig tid att läsa detta är du troligen precis som jag en känslig person som känner av energier och dess olika skiftningar, särskilt när de är så starka som nu. Ge dig själv den tiden du behöver.

Jag kom att tänka på legenden om Fågel Fenix som brinner för att stiga upp ur askan och återfödas i en ny, mycket kraftfullare och ståtligare gestalt. Det är som att hela vårt inre står i brand liksom vårt vackra land och dess mystiska skogar. Och det här är ju verkligen en mystisk tid som liksom helt gratis bjuder på möjligheten att gå långt in och samtidigt långt ut på den yttersta grenen. Vi kan ta oss väldigt snabbt igenom inre processer som tidigare hade tagit månader och år att slutföra. 

Inför nyåret 2018 skrev jag att ju mer vi kommer i kontakt med vår sanna väg desto fler av våra rädslor och skuggsidor kommer att komma upp. Det är en av de stora utmaningarna vi alla kommer att behöva möta under detta år. Den fasen vi nu befinner oss i är en slags kulmination av energier som leder oss in till nästa fas av vår själsliga evolution. Porten är vidöppen, vi får draghjälp och stöd av planeternas rörelse på himmelen så det är bara att ta klivet vidare till nästa nivå.

För andra kommer en intressant aspekt upp nu som handlar om att komma i kontakt med sin inre kraft och att låta andra människor se den. Vi har en verklig möjlighet att nu skifta vårt beteende så att det speglar den inre förändring och transformation vi genomgått under många, många år. Vi befinner oss i ett slutskede av en intensiv period innan vi förhoppningsvis går in i lite lugnare vatten runt 2020. Om vi inte håller tillbaka utveckling nu kan vårt solarplexuschakra öppnas till fullo. Det är inte nödvändigtvis en bekväm process men som fallet ofta är, är det först senare vi kan se varför det var så bra att vi blev utmanande.

Balans är ett starkt nyckelord denna och kommande månad eftersom energierna är ganska oberäkneliga. Det ligger mycket oro i luften och det kan driva upp en hel del och fresta oss att fatta beslut som vi kanske inte kommer att vara helt nöjda med senare. Ta det lite lugnt, forcera inte fram något. Se till att du återfår balansen innan du kastar dig ut i diskussioner eller stora beslut. Om du å andra sidan brukar vara långsam och alltför avvaktande blir den här perioden en inbjudan till att balansera upp detta och ta lite mera initiativ. Trots allt är det du och ingen annan som styr ditt liv och när det är oroligt runtomkring dig är det än viktigare att hålla en stadig kurs framåt och inte krypa tillbaka till grottan.

Det goda med perioder som dessa är att de tydligt pekar ut riktningen inom de områden i livet som inte fungerar för oss längre.  De gör det på ett sådant sätt att vi inte behöver gissa oss till vad som är fel och vad som behöver skifta. Om något tas ifrån oss eller inte blir som vi vill är det bara att följa med i flödet och vara öppen för att låta sig ledas fram mot något nytt. Du har inget att frukta, turbulens är kraftfulla budskap från universum som visar oss den bästa vägen fram.

Vi har inte mindre än 6 planeter i Retrograd under denna period. Jupiter, Saturnus, Pluto, Mars, Neptunus, Uranus och Merkurius. Retrogradenergin kommer att påverka oss ända fram till slutet av augusti. Den påverkar oss på det inre planet och ibland så djupt som till det undermedvetna. Den uppmuntrar oss att gå inåt, att pausa, reflektera och snarare jobba på det som redan finns här istället för att starta något nytt. Vi kan se det som perioder då vi gör en inre storstädning.

Under en så pass tung retrograd period blir energin omkring oss långsam så i stället för att rusa framåt behöver vi titta på hur vårt förflutna, våra handlingar, attityder och trossystem manifesterar sig i våra liv. Universum vill att vi ska fokusera på vad som redan ligger på våra tallrikar. Snart nog vänder energierna och vi kan börja röra oss framåt förhoppningsvis då med mycket lättare bagage, större tillit och mer optimism. Fågel Fenix reser sig och flyger på starka vingar in i sin egen framtid.


26 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page