top of page
  • Skribentens bildBranka Okeijn

HÖST, FULLMÅNE OCH EN BRYTPUNKT


Hösten är här och vi välkomnar den med en vacker fullmåne i Fiskarnas tecken den 2 september. Vi påverkas fortfarande av den genomgående energin som aktiverades runt den 8 augusti, vid den portalöppning vi kallar Lejonporten. Påverkan från den här energin kommer att märkas av året ut och kan kännas av på lite olika sätt. Vår upplevelse av dessa energiförändringar kan ibland vara negativ och påfrestande eftersom den manifesterar sig i både inhemska och globala händelser som kan skapa osäkerhet och rädsla med en oförutsägbarhet som kan göra att vi inte längre upplever oss ha kontroll.


Vi har ingen större vana att hantera det som sker nu. Varken våra kroppar eller våra psyken har upplevt energier av den kalibern. När jag pratar om energier här menar jag summan av de energier som finns i kosmos vilka skapas av planeternas och stjärnornas rörelser i universum och deras förhållande till varandra. Lejonporten utgör en slags brytpunkt för det här året då vi skiftar till en högre tidslinje.


Den första halvan av 2020 har verkligen varit svår, utmanande och mycket transformativ. Det positiva här är att banan har sopats ren för oss att kunna välja en högre tidslinje med ett expanderat medvetande. Det här är en tidpunkt för oss att göra ett stort inre arbete, hela våra trauman och lätta på bagaget. Tack vare energipåslaget kan vi göra det både snabbare och lättare.


Jag har tidigare skrivit om portaler men får ändå ofta frågor om vad det är. Man kan säga att portaler är öppningar i jordens energifält som, vid speciella astrologiska händelser, öppnas upp och släpper igenom en stor mängd fokuserad ljusenergi. Lejonporten öppnar upp för ljus, från superstjärnan Sirius. Vid tidpunkten för Lejonporten är Sirius i linje med den största och äldsta pyramiden i Egypten, Gizapyramiden. Det blir väldigt kraftfullt med allt detta ljus och de ljuskoder som nu kommer in i vår medvetandesfär.


Det märks av i de globala händelser vi kan se nu. Jag tänker på Vitryssland, proteserna i USA och nu senast även stora protester mot den ofrihet som tvingas på människor på grund av pandemin. Vi kan vara glada att vi bor i Sverige med de sunda riktlinjer vi får från våra myndigheter även om vi inte får glömma att ta itu med bristerna som vi har även i vårt samhälle vilka har exponerats och blivit fullt synliga i pandemins framfart.


Vi lever i en tid då massorna kommer att resa sig, en människa i taget, hur lång tid det än må ta. Vi kan inte vrida klockan tillbaka. Vi har passerat brytpunkten. Låt oss alla bara hoppas och skicka massor av god energi till de konflikthärdar som uppstår på olika platser och be för att det blir så fredligt som möjligt och att människor och djur inte kommer till skada.


Det positiva med den här energin är att vi kan läka och ställa saker tillrätta mycket snabbare och smidigare än vid andra tidpunkter då vi inte har detta stöd i form av massiva ljuspåslag. En annan positiv effekt är också att vi kan manifestera mycket snabbare och därför behöver vi vara noga med hur vi tänker samt vilka energier vi lägger ut. Beroende på hur vi processar och tolkar energi kommer vi att manifestera energiernas fluktueringar i konkreta handlingar. Människorna, djuren och naturen - alla är med och skapar för att slutligen reflekterar tillbaka till universum.


På grund av dessa påslag av energi upplever många känsliga människor olika symptom. Några exempel på detta är att

- din kropp kan kännas tung

- du kan ha svårt att vakna till på morgonen

- du behöver sova mer

- du behöver dra dig tillbaka och vara för dig själv

- du kan känna dig trött eller t o m utmattad oavsett om du tänker positivt eller har en mer negativ inställning.

- kommunikation kan vara svårare, du kanske upplever att du inte riktigt kan sätta ord på det du känner och tänker.


I skrivande stund är vi påverkade av fullmånen i Fiskarna och därför kan vi också uppleva oss mer känslomässiga, drömmande och introspektiva. Det vi har kallat ”vårt liv” känns kanske inte längre autentiskt. Det är som om vi inte riktigt passar i vår gamla kostym. Den här fullmånen symboliserar en av de många brytpunkterna mellan det gamla paradigmet dvs. Fiskarnas tidsålder och det nya vi rör oss mot, Vattumannens tidsålder.


Fiskarnas tidsålder räknas från Kristus födelse. Det som dominerar tidsandan är tron på och dominans av auktoriteter, ett offermedvetande där människor låter sig styras och manipuleras samt ett stort fokus på egot och egots behov. Man skulle kunna använda Vitryssland som ett bra exempel där det diktatoriska styret symboliserar Fiskarnas tidsålder, som är på väg att lämna arenan, och folkets mycket fredliga och uthålliga resning som ett perfekt exempel på Vattumannens tidsanda. Vi gör det tillsammans, vi gör det fredligt, vi bygger nätverk och vi står i vår kraft. Sådan är energin just nu.


Som alltid behöver vi inte bara blicka utåt i världen utan kanske framför allt titta på vad detta kan betyda för oss på individnivå. Det är där all varaktig förändring börjar.

En fullmåne i Fiskarna lämpar sig väl för meditation, att reflektera över livet, söka kontakt med sina känslor och att ta hand om det som kommer upp till ytan. Försök att göra det med en hälsosam distans. Fiskarna har annars en tendens att kunna drunkna i sina känslor och blir då inte särskilt framgångsrika om de behöver fatta beslut eller göra förändringar. Njut av fullmånens kraft i detta hav av energi och simma lugnt.


Branka768 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page