top of page
  • Skribentens bildBranka Okeijn

VI BYTER DIMENSION

En evolution på energinivå


Många som inte hade möjlighet att komma på senaste Änglaminglet här i Stockholm har hört av sig och bett mig skriva lite om temat vi hade i slutet av augusti. Ett tema som vi kommer få många anledningar att återkomma till under den närmaste tiden och förmodligen längre än så.


Få andligt medvetna människor har väl missat att vi befinner oss i en mycket expansiv period. En period då högt vibrerande ljus-frekvenser strömmar igenom planeten och skapar ett skifte som vi kan känna av på lite olika sätt. Det kan t ex yttra sig som en allmän oro i kroppen, överdriven trötthet, svårt att sova, överkänslighet mot ljus, ljud, irritabilitet, ont i kroppen, livliga ibland bisarra drömmar eller att det känns snurrigt omkring dig i största allmänhet. Du kanske frågar dig vad som händer och varför det är så intensivt. Svaret på frågan är att vi byter dimension vilket innebär att vi får en högre vibrationsmedvetenhet och att vi kan öppna upp för kommunikation med högre energier på en starkare och klarare nivå. Det här är den stora återkomsten. Då vi ”kommer åter” och återvänder till en plats inom oss där själen och den fysiska aspekten av vår inkarnation möts. Det är en plats där vi verkligen kan känna vad själen inom oss vill säga om oss snarare än att lyssna på de sanningar vårt intellekt presenterar.


Dimensioner

En dimension beskriver en vibration eller en existens där olika nivåer av medvetande styr dimensionens karaktär. Vi har under en lång tid sakta höjt vår medvetandenivå och rört oss igenom dimensionerna för att nu ta ett stort språng in i den femte dimensionen. Man skulle kunna säga att 5D medvetandet är en slags enhetsmedvetande som domineras av tillit, kärlek, syfte och andlig medvetenhet. Det är en själsorienterad tillvaro där vi styrs av vårt sanna syfte snarare än konventioner och andra människors förväntningar. Den tredje dimensionen som fortfarande har ett starkt fäste i vår värld domineras av en stark offermentalitet, separation, jag centrering, makthunger och rädsla. Dessa två ytterligheter samexisterar fortfarande men de står i total opposition till varandra. En del människor kan leva fina liv i harmoni där deras behov blir fyllda medan andra lever i rädsla, kaos och ibland tyvärr också våld.


Går man tillbaka till tiden då de stora mystikerna som Jesus och Buddha levde så ser man att redan då existerade dessa två dimensioner på planeten. De stora mästarna hade ett förhöjt medvetande jämfört med människorna omkring dem och de levde redan då i den femte dimensionen medan andra levde i den tredje eller något däremellan. Det nya som händer nu är att själva planeten Jorden, som i sig är en egen energikropp, skjuter oss upp mot den femte dimensionen i ett försök att integrera 3D med 5D. Snart kommer 3D inte att kunna existera. Vår vackra planet kommer inte tolerera att vi stannar kvar i en låg frekvens av okunnighet, vårdslöshet och flykt från ansvar. Turbulensen som uppstår i den här processen kan upplevas som att vi kastas fram och tillbaka i vårt fysiska, psykiska och emotionella välmående.


De nya energierna är utmanande

Den femte dimensionens energi är härlig, fin och kraftfull. Den är mycket närmare vår själsliga energi men är också utmanande, åtminstone tillfälligtvis, eftersom det tar oss lite tid att bli vana vid de nya frekvenserna. Våra kroppar och vårt medvetande måste hinna ikapp. Vi har varit inbäddade i 3D verkligheten en lång tid och cellerna i våra kroppar har tagit åt sig av den här tyngre, lägre energin. När de högre frekvenserna kommer emot oss blir det därför ganska utmanande. Det kräver av oss att vi släpper ifrån oss en hel del av vårt bagage och att vi förändrar vårt tankesätt och förhållningssätt.


Öppna portaler

Under sommaren har portaler öppnats vilket gör att vi haft ett massivt påslag av energi på ett sätt som vi inte haft tidigare. Att expansionen av universum accelererar bekräftar även vetenskapen. Hela planeten, med alla oss som bebor den, rör sig in mot den femte dimensionen. Ljuset som strömmar emot oss nu innehåller nya koder för den framtida människan. Det är en slags evolution på energinivå. I processen kommer det ökade flödet inom oss att dra upp karmiska själsfragment som fortfarande sitter fast i det gamla paradigmet. Det gör att vi i den ena sekunden känner oss lätta och harmoniska för att i den andra trilla ner i en mycket tyngre energi där vi behöver jobba på våra karmiska livsläxor. Du kanske kommer uppleva att du lever i två världar. Du känner dig närvarande i det liv du lever och den energin som finns där samtidigt som du plockar upp flödet av energi från högre dimensioner. Försök att stå kvar stadigt i dessa multidimensionella upplevelser så att du vänjer dig vid att kunna hantera den fysiska verkligheten med allt vad det innebär samtidigt som du låter dina beslut vägledas av din högre kraft - din själ.


Hitta dina människor

Varje själ tillhör en själsgrupp, en familj eller ett team av själar som håller samma medvetandenivå eller vibration. Hitta dina människor! Människor som förstår dig, stöttar dig och som tycker om dig för det du är. Dessa människor kommer förstå vad du går igenom. Om vi gör detta skifte tillsammans blir allt mycket lättare. När vi nu, i en allt snabbare takt, rör oss mot det vi kallar enhetsmedvetandet är det helt naturligt att inte stå ensam som en isolerad ö. Har du inte hittat dina människor ännu kan du söka dig till olika grupper som delar dina intressen. Öppna upp dig för förändring och lägg ut en intention om att du vill möta nya vänner eller att du vill förfina dina existerande relationer. Jobba på dig själv och de kvalitéer inom dig som du önskar hitta hos dem du omger dig med. En av universums principer säger att det inte är möjligt att attrahera in mer än vad man håller inom sig så hur vi än vrider och vänder på det så börjar och slutar allt med oss och själva.


Mot nya höjder Branka


PS Mer på detta tema kommer inom kort i bloggen. Se även den nya workshopen för själar i expansion - Stå i din andliga kraft

1 082 visningar2 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

2 comentarios


Branka Okeijn
Branka Okeijn
09 oct 2019

Hej Lena! Den kan orsaka all slags turbulens, emotionell såväl som fysisk. Så som jag har fått det till mig är det inte de höga frekvenserna i sig som rör till dig utan snarare vår oförmåga att snabbt anpassa oss till dem. Kollektivt är vi alla sammankopplade energimässigt i ett enda stort energifält och det är inte konstigt alls att vi även känner av den kollektiva våndan av förändring. Vi kan räkna med en period av anpassning. Den kan bli lång eller kort beroende på vars och ens individuella förmåga och vilja att expandera sitt medvetande.

Me gusta

lenaoberg
09 oct 2019

Hej Branka, kan denna uppgradering av energier medföra emotionell turbulens? För några dagar sedan så kände jag en stor oro och sorg på kvällen. Det som var är att jag inte kunde känna att dessa känslor hade något ursprung från den fysiska världen. Kändes som att det är dessa universella energier som kan stöka till det emotionella.

Me gusta
bottom of page