top of page
  • Skribentens bildBranka Okeijn

LOST IN SPACE

Uppdaterat: 17 aug. 2019


Alla har vi väl någon gång upplevt livet som en enda stor utmaning. Vissa dagar har känts oöverstigliga och andra har vi tagit oss igenom med en känsla av tillförsikt och tillit. Oavsett hur det varit är det i slutändan viljan att utvecklas och förändras som gör oss till vilka vi är idag. Om man inte antar utmaningarna i livet sker ingen utveckling. Här är tre tips till dig som känner dig obeslutsam, kanske har kört fast eller känner dig allmänt ”lost in space”.


ACCEPTERA DIG SJÄLV De flesta av oss har en vilja att överse med andras brister men vi har sällan samma grad av acceptans för oss själva. I stället är vi kritiska, ibland överkritiska mot varje upplevt misstag vi gör. Våra dåliga matvanor, vår lathet, hur vi ser ut och varför vi hamnar i liknande situationer om och om igen - allt blir kritiskt granskat av vår egen inre kritiker. Det blir bedömt och slutligen kommer domen. Vi slösar bort så mycket tid och energi med att lägga fokus på den typen av funderingar och vad värre är, det får oss att må riktigt dåligt. Det håller oss tillbaka och energin som skulle kunna användas produktivt hamnar någon annanstans. Tiden är dyrbar. Slösa inte bort den utan acceptera dig själv, här och nu, för den du är med dina mindre positiva sidor och allt. Behandla dig själv med största kärlek och acceptans. Var förlåtande och inse att hur det nu än är så är det okej. Det är lättare att göra förändringar från en plats av självrespekt och acceptans.


VAD ÄR VIKTIGT FÖR DIG? Vi jämför oss hela tiden med andra. Ofta får vi, t ex. i sociala media, en snyggt förpackad glimt av andra människors till synes perfekta liv. Vi får för oss att det är så vi också borde se ut, så vi borde tänka och leva. Ofta omedvetet försöker vi leva upp till en bild som andra skapat. Våra egna drömmar och mål liksom kontakten med vilka vi innerst inne är går förlorad. Fundera över vad som verkligen spelar någon roll för dig. Peka ut dina viktigaste värderingar och lova dig själv att hålla fast vid dem. Låt alla dina beslut vila på dessa hörnstenar.


ATT GÖRA “MISSTAG” ÄR EN BRA SAK! Jag brukar säga att ett misslyckande är ett misslyckande bara då jag inte lär mig något av det. Denna lärdom har tagit mig många år att komma fram till. De flesta av oss växer trots allt upp i en kultur där rädslan för att misslyckas är stark. Vi får sällan lära oss hur vi kan använda det som till synes kan verka som ett misslyckande på ett positivt sätt.  Hur vi kan växa från erfarenheten och hur ett misslyckande ofta kan vara ett nödvändigt steg mot framgång. Ur ett själsligt perspektiv är alla erfarenheter bra erfarenheter. Vi lär oss av dem, vi utvecklas och vi kan använda dem som en språngbräda till nästa nivå i vårt liv. När du accepterar dig själv helt och fullt blir det väldigt mycket lättare att peka ut det som är viktigt för dig, och har du kommit så långt kan rädslan för att göra fel inte längre stoppa dig.


20 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentários


bottom of page