top of page
  • Skribentens bildBranka Okeijn

NÄR JAG KÖPTE MIN FÖRSTA TAROTKORTLEK

Uppdaterat: 22 juli 2019Min väninna ringde mig, helt exalterad, för att berätta att hon besökt ett medium. Hon gick på om hur fantastiskt bra mediet var och hur pricksäkert hon kunde beskriva henne och det som just då pågick i hennes liv. Det var sommaren 1996 och jag hade ingen aning om att detta var starten på vad som sedan skulle visa sig bli mitt andliga uppvaknande.


Jag lyssnade tålmodigt och sa sedan till henne att jag inte trodde på att någon kan veta så mycket om någon annan mer än den personen själv. Jag bestämde mig för att boka in mig hos mediet med syfte att se igenom bluffen. Sagt och gjort, på avtalad tid dök jag upp och visades in i mediets kök. Det var mysigt och behagligt och inte alls så ”spågummeaktigt” som jag hade föreställt mig. Mediet la ut sina kort och började sedan berätta om mitt liv. Jag var förvånad eller snarare en aning chockad över hur mycket hon kunde berätta om mig. Vi pratade om saker som hänt tidigare, om nuet och lite om framtiden vilket senare visade sig stämma väldigt bra med vad hon sagt.


Händelsen väckte min nyfikenhet. Jag var full av frågor och funderingar och jag insåg att jag behövde omvärdera min världsbild. Samma sommar, driven av en stark nyfikenhet, köpte jag min första tarotkortlek. Fylld av förväntan gav jag mig i kast med leken och den medföljande instruktionsboken. Jag vet inte riktigt vad jag hade förväntat mig men på något sätt hade jag fått för mig att det var ungefär som att läsa en manual till en TV-apparat. Följde jag bara instruktionen så skulle jag få in den mediala kanalen.


Det var väldigt okunnigt och naivt av mig och jag hade där kunnat ge upp och lägga kortleken i en låda och glömma bort hela saken. Men, min nyfikenhet var väckt. Jag började läsa i den medföljande boken. Beskrivningarna om korten. Sida upp och sida ner. Jag var helt fascinerad och förstod att vad jag höll i min hand var något mer än ett verktyg för spådom. Det var en visdomsbok.


Först flera månader senare plockade jag fram tarotkorten och försökte mig på en läggning igen. Jag la bara för mig själv men vännerna som kände till mitt nya intresse började fråga om jag ville ge dem vägledning. Mina vänner blev mina första ”klienter” och de kommande åren, utan någon medveten avsikt, växte skaran till vännernas vänner och så småningom deras vänner. Plötsligt hade jag en verksamhet.


Sedan de första trevande försöken har jag studerat tarot genom att använda dem för min egen utveckling och i mitt andliga arbete samt genom att läsa olika tarotböcker för att på så sätt få variation och nya infallsvinklar i kortens betydelse. Jag har insett att man förmodligen aldrig blir fullärd, men, den kunskapen jag har vill jag gärna förmedla vidare till andra som känner sig dragna till tarot för vägledning och för personlig utveckling. Tarot och andra orakelkort fungerar som en dörröppnare till vår naturliga medialitet och utgöt en fokuspunkt som underlättar för oss att förbli objektiva.

108 visningar0 kommentarer

Comments


bottom of page