top of page
  • Skribentens bildBranka Okeijn

ATT STANNA UPP OCH LYSSNA

Uppdaterat: 16 aug. 2019

I vårt upptagna vardagsliv kan det vara svårt att stanna upp och lyssna på vad vår intuition har att berätta för oss. Det kan vara svårt att lita på den milda lugna rösten från vårt inre när vardagslivet snurrar på och kräver vår uppmärksamhet. När vår själ talar till oss igenom vår intuition vill den nå fram med sitt budskap. Den vill påminna oss om att vi behöver välja att vara här, att vara nu och att leva ett liv förankrat i vår själsliga aspekt. Det tar inte någon extra tid eller kraft. Det handlar oftast inte om att rasera allt det du är van vid för att skapa något nytt från grunden. Allt du egentligen behöver göra är att koppla dig samman med din själs röst och låta den styra dig varje dag. Timme för timme, minut för minut.Det är inte särskilt svårt och ändå kan det vara så svårt. Du ska veta att du inte är ensam om att fråga dig hur man gör. Hur man tonar ut bruset och tonar in på det som är viktigt. Du kanske undrar hur du kan uppleva så starka transformativa vindar blåsa igenom ditt liv, samtidigt som det mesta runtomkring verkar helt opåverkat. En förklaring kan hittas i det faktum att det finns två grundläggande energier vi alla behöver förhålla oss till. Energier eller aspekter av livet som pågår samtidigt. Den ena är vår själsenergi, den kraftfulla obefläckade grundenergin som överlever allt. Essensen av vilka vi är. Den är vår kapacitet, vår potential och alla olika aspekter av själen förvärvade igenom eoner av tid.


Den andra är vår personlighet, den världsliga aspekten av oss. Vårt ego som är direkt beroende av vår fysiska överlevnad och som identifierar sig med vårt födelsedatum, vårt yrke, våra ägodelar och våra olika personlighetsdrag. En andligt omedveten människa tillbringar oftast merparten av sin vakna tid i den världsliga aspekten och lever sitt liv relativt omedveten om de drivkrafter som satte henne på den här planeten till att börja med. Det är helt okej eftersom vi alla har olika livsvägar och ingen ska bli påtvingad en världsbild som det inte finns någon beredskap för.


Hos en andligt medveten person däremot överlappar dessa två grundläggande energier varandra. När vi är i de båda aspekterna samtidigt tycker vi oss förstå allt. Vi känner oss inspirerade och kan se att det finns något mer för oss här. Något spännande och ännu outforskat. Vi ser igenom illusionen och förstår att det finns ett större samband i varandet. Det är i dessa ögonblick, då vår personlighet och vår själ överlappar varandra, som vi evolverar. Det är ögonblick då potentialen för starka aha-upplevelser finns om vi har tillräckligt med tillit och är mogna nog att se detta.


Vi står med ena foten i världen medan den andra foten försöker hitta sitt fäste i en multidimensionell andlig verklighet. Vi är i en fas då vi överlämnar oss till vår själsliga identitet vilket kortfattat betyder att vi använder vårt ego för större insikter men tillåter det inte att dominera våra liv. Våra själsliga aspekter kan då bli mer närvarande i våra vardagsliv och vi kan leva ett mer själfullt liv. Våra egon får en ny roll vilken är att tjäna ett högre syfte och att vara ett verktyg för många olika typer av upplevelser. Vårt personliga energiskifte handlar om att överlämna merparten av vår personlighet, vårt ego och allt det som följer med på köpet, till vår själ. Målet är alltså inte att eliminera egot och personligheten utan att låta egot hjälpa oss navigera igenom livet men låta själen vara den som styr.


I den här processen upplever de flesta, åtminstone vid någon tidpunkt, olika typer av symptom som kan vara fysiska, emotionella och psykiska. Beroende på var i sin medvetandehöjning man befinner sig kommer det att skava mer eller mindre. Just nu har vi några olika planetariska konstellationer som är intressanta. Vi har en stark påverkan från Saturnus och Venus vilka belyser de relationer vi antingen dragit till oss eller avstått ifrån. Med Merkurius i Retrograd får vi också hjälp att se tillbaka till vår utgångspunkt, dvs. det förflutna, och få en kristallklar bild på vilket sätt det knyter an i nuet. Det kan finnas en obalans mellan dina sanna värderingar och den nuvarande statusen i dina relationer och vilka människor som är betydelsefulla för dig.


Kanske konfronteras du med några tuffa men oundvikliga sanningar om dig själv men slösa inte värdefull tid med att tycka synd om dig själv och ta inte ut det på andra. Det är dags att ta fullt ansvar och att göra nya och bättre val. Att se tillbaka kan vara viktigt men att tillbringa alltför mycket tid i det förflutna kommer bara sätta krokben för dig. Lagom till slutet av månaden kommer du kunna röra dig framåt med nya friska tag. Satsa på dig själv nu och ditt inre arbete. Njut av sommaren även om den på sina håll är ganska kylslagen. Det är ett lugnare tempo och du kan med gott samvete kura in dig i en filt om kvällarna, skriva dagbok, läsa och meditera. Det är ett perfekt scenario att återknyta till din inre röst, din intuition – din själ.


Lev väl, lyssna på din inre röst och följ ditt hjärta. Du kan inte gå fel.

Branka

223 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

留言


bottom of page