top of page
 • Skribentens bildBranka Okeijn

ATT SE BORTANFÖR DET SYNLIGA

Uppdaterat: 2 maj 2021

Clairvoyance har ofta framställts som en speciell gåva som mycket få personer har tillgång till. Den clairvoyanta har en särskild medial förmåga och kan se saker som andra människor inte kan se. Även då det är sant att vissa människor har en större fallenhet för clairvoyance än andra är förmågan att se bortanför vad vi kan se med våra fysiska ögon faktisk något vi alla har tillgång till och kan öppna upp. För de allra flesta handlar det om att avlägsna det som står i vägen så att energin i tredje ögat kan flöda fritt och det sjätte sinnet kan öppnas upp. Av alla olika sätt som vi kan ta emot och tolka energi på är clairvoyance den som verkar fascinera oss mest.


Själva ordet clairvoyance kommer från franskan och betyder klarsyn. På svenska säger man också synsk eller det sjätte sinnet. Vi pratar då om det sjätte chakrat, tredje ögat eller pannchakrat som är beläget mitt emellan ögonbrynen. Det så kallade tredje ögat är aldrig helt stängt även om man kanske kan tro det. När det är helt öppet ger det oss gåvan av insikt och fungerar som en guide eller en inspiratör som guidar oss i riktning åt det håll där vi får största möjliga utveckling. Det är en slags förhöjd uppmärksamhet på ett inre innehåll som de fysiska ögonen oftast inte kan se. Vi ser med våra inre ögon och får information via inre mentala bilder.

Clairvoyance är en förmåga som ofta ligger latent hos de flesta människor men den kan utvecklas genom övning eller öppnas spontant som ett led i en andlig utvecklingsprocess. När vi får budskap från universum eller vårt högre jag är vi inte i kontroll över vilken bild eller symbol vi ser. Den dyker bara upp i vårt huvud till skillnad från när vi själva komponerar en bild. Clairvoyanta budskap dyker bara upp utan att vi medverkar till det. Det är så vi vet att det kommer från en annan källa än oss själva.


Exempel på clairvoyanta upplevelser är sanndrömmar och symbolrika budskapsdrömmar som är ganska vanligt hos clairvoyanta personer. När man är i ett avslappnat tillstånd kan man se bilder som flyter förbi. Ett annat exempel är att i en dröm möta en kär anhörig eller vän som är på den andra sidan. En clairvoyant person kan fånga upp fakta om personer, platser och omständigheter samt har förmågan att läsa av en persons aura eller energifält. Att se färger som omger en person eller plocka upp på symboler som kommer till dig som en bild är också ganska vanliga upplevelser.


Vad kan man använda clairvoyance till? Clairvoyance används också ofta som ett samlingsnamn för förmågan att uppfatta händelser som sker i nutid, förfluten tid och i framtid. Denna förmåga kan vara en stor tillgång när man behöver få information i olika sammanhang och den kan hjälpa oss att stå i närmare kontakt med oss själva och vår omgivning. När clairvoyancen är utvecklad hjälper den oss att bli uppmärksamma på omständigheter som kan vara viktiga och som kan hjälpa oss att fatta beslut. Om man kan få en känsla eller en vision om vad som är på väg in i en nära förestående framtid är det lättare att fatta bra beslut i nuet.


Hur aktiverar man och utvecklar sin clairvoyance?

 • Börja med att tala om för dina guider och änglar att du vill utveckla detta sinne.

 • Meditera regelbundet och med en intention att öppna ditt tredje öga.

 • Utöva yoga. Övningarna balanserar energierna i kroppen och öppnar upp inte bara det tredje ögat utan alla våra chakror.

 • Bjud in ärkeänglarna Rafael och Haniel att hjälpa dig med din clairvoyance. Rafaels aura är smaragdgrön och Haniels ljusblå. Rafael är den stora healingängeln och Haniel har en stark koppling till månens mystiska energi. Dessa båda fina ärkeänglar har bland annat till uppgift att hjälpa oss att se även det som inte är synligt för blotta ögat.

 • Skaffa dig en fin skrivbok i vilken du skriver ner minnesanteckningar på saker du sett och bilder du tagit emot, symboler, färger osv. Efterhand kommer du lägga märke till att det finns ett system. Du kanske grubblar över ett beslut och flera dagar senare drömmer du en symbol som kommer hjälpa dig fatta ditt beslut. Om du skriver ner det du får missar du inte budskapet och lär dig hur din clairvoyance fungerar.

 • När är du får upp bilder håll fast vid det första som kommer till dig. Det är alltid korrekt. Du kan även ställa ledande frågor. Handlar det här om nutid, dåtid eller framtid? Lyssna sedan in svaret. Fundera också om du nyligen bett dina änglar eller guider om vägledning i någon specifik fråga och känn efter om det du får till dig kan ha med det att göra.

 • I vardagliga sammanhang, när någon berättar något för dig gå in i berättelsen och upplev den med inre bilder. När du ser något specifikt fråga den du pratar med om det är relevant för det som den just nu berättar för dig. Det är viktigt att få bekräftelse på att det man faktiskt ser är korrekt.


Vad kan blockera clairvoyancen?

 • Det absolut vanligaste anledningen till att vårt tredje öga blir blockerat är RÄDSLA. Rädsla skapar ett slags energiläckage i pannchakrat. Man har blivit skrämd, sett skräckfilmer eller är allmänt rädd för andevärlden för att man kanske inte har kunskap om den. En annan vanlig typ av rädsla är rädsla för sanningen. Man kan ha ett motstånd mot att se sanningen om sig själv och om andra. Man lever hellre i sina illusioner och förnekelse än att se världen och människorna i den som den verkligen är. Resultatet blir att förmågan till clairvoyance försvagas. Om du vill ha en stark clairvoyance börja med att öppna dina fysiska ögon och se världen som den är. Om du lurar dig själv kommer din clairvoyance inte vara så stark som den skulle kunna.

 • Fragment från tidigare liv där förmågan till clairvoyance och andra mediala förmågor blivit bestraffade ligger, oftast i det undermedvetna, och skapar ett motstånd inom en. Att göra en tidigare liv regression där man kommer i kontakt med detta tidigare liv kan ibland hjälpa en att släppa motståndet.

 • Att konsumera giftiga substanser så som cigaretter och alkohol lite för ofta, lite för mycket dimmar vår klarsyn liksom för vissa väldigt känsliga individer även kaffe och socker.

 • Jämte olika typer av rädslor är bristande tro på sig själv den andra vanligaste orsaken till svag förmåga till clairvoyance. Andra är clairvoyanta men inte jag. Man tror helt enkelt inte på sig själv men genom träning och bra vägledning kan man bygga upp självförtroendet.


Hur tar löser man upp blockeringar?

 • Skaffa dig kunskap om hur clairvoyance fungerar. Räkna inte ut dig själv innan du har de verktyg du behöver.

 • I dina meditationer frammana en blandning av den energivibration som färgerna guld och lila vibrerar på dvs. den guldvioletta flamman som är både renande och öppnande.

 • Gör upp med din ryggsäck så ser du klarare.

 • Många helande stenar och kristaller kan användas för att öppna, aktivera och balansera tredje ögat. Svart Obsidian används för att stimulera och balansera och är min personliga favorit för att avlägsna negativ energi. Obsidian drar ut negativitet och chakrablockeringar och ger samtidigt en förbättrad känslomässig stabilitet. Du kan testa att lägga en Lapis Lazuli på tredje ögat, mitt emellan ögonbrynen, och meditera. Ett litet knep som jag brukar använda mig av är att förvara stenen i kylskåpet en stund innan meditationen. Svalkan från den kalla stenen gör att jag får lättare att fokusera in mot detta chakra och stänga ute det som finns runtom. Andra lämpliga stenar är ametist, fluorite, opal, månsten, celestin, tektit och bergkristall.

Ha tålamod!

Oavsett vad man vill utveckla hos sig själv behöver man ha lite tålamod med processen. När det handlar om andlig och medial utveckling gäller det att hellre skynda långsamt än ett plötsligt och kanske dramatiskt uppvaknande. Det är lugnast och behagligast så. Din clairvoyance ska tjäna dig resten av ditt liv så ge den tillräckligt med tid och uppmärksamhet att utvecklas i sin egen takt.


Lycka till!

Branka


Tips! Du hittar den nedladdningsbara meditationen "Aktivera din clairvoyance" i butiken829 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

תגובות


bottom of page