top of page
  • Skribentens bildBranka Okeijn

8/8 LEJONPORTEN 2020

Lejonporten är en astrologisk händelse som inträffar varje år någon gång mot slutet av juli och kan kännas av till runt den 12 augusti. Den når sin topp idag den 8 augusti då en stor mängd ljusenergi aktiveras. Lejonporten associeras med Sirius, den ljusaste stjärnan på himlen som lyser 26 gånger starkare än solen. Detta skapar en portal som, under tiden den är öppen, accelererar energiskiftet på alla nivåer. Du skapar alltid din egen verklighet men när porten är öppen rör sig allt snabbare och med en intensifierad energi. Den uppnår sin maximala kraft den åttonde dagen i åttonde månaden och aktiverar kraften i 8/8. I numerologin förkroppsligar siffran 8 balans och utjämning och har en karmisk kvalité. 8 är också oändlighetssymbolen som representerar gränslös kraft och oändlighet. Men vad betyder allt det här för oss?

Den inkommande energin påverkar oss på så sätt att vad vi än går igenom i våra liv just nu förstärks effekterna av det. Det lyser upp och gör allt tydligare så att vi kan se både det vi kanske skulle behöva uppskatta mer och det vi borde förändra eller göra oss av med. Många skulle säga att 2020 hittills varit ett riktigt utmanande år. Vissa skulle helst vilja radera det från kalender och andra känner att det trots utmaningarna varit mycket utvecklande. Allt beror på var man befinner sig i sin utveckling och vilka konkreta situationer och händelser man möter. Vi kanske kan enas om att året 2020 inte liknar något annat år vi hittills upplevt.


Allt som sker, sker i en större skala. Det blir starkare, tydligare och skrikigare. Det går inte att tysta ner eller missa. Vi väcks, om än något brutalt, till att se världen och oss själva som vi verkligen är. Påslaget av de energier som strömmar ner mot oss nu skapar en permanent förändring i vad som kommer att vara tillåtet eller inte tillåtet framöver på denna planet. Detta inträffar vid en perfekt tidpunkt och på en tidslinje som gör att vi troligen kommer uppleva att utvecklingen går ganska långsamt. Det kommer ta flera år för sanningar att komma fram och förmodligen lika länge för oss att acceptera att en och annan illusion brister.


De faser vi går igenom kan kännas kaosartade men är nödvändiga och kommer egentligen i en strukturerad ordning. Varje lejonportal 8/8 är en öppning för starka kosmiska energier att komma igenom och bli tillgängliga för oss. De stödjer vår utrensning och rening ända ner på själsnivå. Den fasen vi just nu är mitt uppe i är inte bara mycket intensiv utan också våldsam. Det är bara att se sig om i världen för att få detta bekräftat. Bränder, upplopp, flygplansolyckor, sprängningar, pandemin – ja dessvärre är detta bara en del av allt som sker nu.


En helt annan sak som just nu dominerar den andliga arenan är ett informationskrig med väldigt motsägelsefull information där verkliga konspirationer mixas med konspirationsteorier eller rena fantasier på ett sätt som gör det förvirrande och väldigt svårt att urskilja vad som är sant och vad som inte är det. Jag har hittat hårresande exempel inom den andliga gemensamheten där källkritik verkar vara något man aldrig hört talas om. Det finns ett stort behov av självsanering och självrannsakan här.


Det bästa sättet att ta sig igenom denna period är att söka sig till en energi som lyfter upp och att stanna i den energin tills allt lugnat ner sig. Sök dig till människor som inspirerar dig och hitta en sysselsättning som är kreativ och som känns rätt för din själ. Du kan betrakta det som sker i välden med empati och förståelse för att det är stora saker på gång. Vi kommer kanske inte kunna hitta alla svar vi söker om varför, hur och när. Vi kommer behöva praktisera konsten att ha tillit mitt i denna intensiva storm. Hur vi tar oss igenom dessa utmaningar avgör till stor del vad vi kommer uppleva under många år framöver. Vår utbildning på planeten jorden lider mot sitt slut och vi står nu inför en avgörande examen.


Vi kan vara tacksamma över det stora galaktiska stödet vi faktiskt får även om vi kanske inte vet exakt vilka de är. Inte desto mindre får vi hjälp där hjälp inte riskerar att hindra de lärdomar vi måste uppnå för att komma vidare med vår civilisation. Personligen upplever jag ett stort stöd från änglasfären som ju är den energifrekvens jag själv trivs bäst i men jag vet att alla våra andliga vägledare finns där för oss hela tiden. De visar mig att denna stödjande energi nu förstärks kraftigt för alla ljusarbetare, healers och andligt medvetna människor som vill använda sin energi på ett medvetet sätt i ljusets tjänst.


Människor jag möter och klienter jag pratar med rapporterar om att de känner av en stor trötthet, hunger eller dess motsats, aptitlöshet. Många upplever intensiva drömmar, astralresor och ett förhöjt medvetande. Känslan är att allt är så intensivt är starkt. Ta hand om dig riktigt väl och lägg inte på dig onödiga krav och uppgifter som kan vänta. Det är viktigt att varva aktivitet med djup vila. Här nedan får du ett litet tips på hur du kan grunda dig och processa de inkommande energierna.


Ha en riktigt bra augusti, Branka

En enkel övning som grundar dig och skyddar dig: Ställ dig upp och stå något bredbent med båda fötterna stadigt i golvet. Föreställ dig en triangel eller ännu bättre en pyramid i ditt energifält där den uppåtgående spetsen står i kontakt med ditt kronchakra och förbinder dig med den kosmiska energin. Pyramidens baslinje grundar du i marken vilket garanterar dig en slags soliditet. Bilda en pyramid genom att sätta tumme mot tumme, pekfinger mot pekfinger och låt de andra fingrarna följa med på samma sätt. Placera pyramiden framför ditt hjärtchakra. Känn laddningen i denna konstellation. Låt energin hitta sin rytm och andas lugnt och djupt.


Denna energi som du skapar i ditt energisystem kan hjälpa dig att hantera de inkommande starka energierna som väller in utifrån nu och att avgöra vad som är vettigt, vad du ska ta in och vad du därefter vill förmedla vidare.


1 164 visningar1 kommentar

Senaste inlägg

Visa alla

1 Comment


Unknown member
Aug 08, 2020

🙏🏻❤️

Like
bottom of page