top of page
  • Skribentens bildBranka Okeijn

NÄR MAN INTE LÄNGRE VILL VARA DET MAN HAR BLIVIT

Uppdaterat: 22 juli 2019
Det sägs att det första steget mot en förändring börjar med att man erkänner för sig själv att man inte gillar det man har blivit och att livet inte längre speglar den man innerst inne är. De flesta människor jag känner strävar efter att bli bättre hela tiden. Även om man ibland fastnar i gamla mönster finns oftast ett behov av utveckling och förändring och det ger sig tillkänna vid olika tidpunkter i våra liv.


Det är förvånansvärt lätt att ta sig igenom ett liv med hjälp av förnuftiga och lämpliga val. En trevlig utbildning med en trevlig karriär. Kanske man gifter sig eller flyttar ihop med någon och med tiden kompromissar bort sig själv till en skilsmässa. Tillvaron börjar kännas alltför trång. Vi har förändrats men vårt yttre liv speglar kanske inte den förändringen ännu. Kom ihåg att ditt liv är din skapelse. Du har redan det mesta du behöver för att forma det och skapa en bättre, mer sann, version av dig själv. Om du tycker att ditt liv inte är tillräckligt bra beror det förmodligen på att du har valt att avstå från din självklara rätt att leda dig själv mot dina drömmar och mål. Ingen kan veta vad som är rätt för dig mer än du själv. Ditt liv är en gåva - det är en fantastisk resa - och du är ensam ansvarig för kvaliteten på din tillvaro. Du bestämmer själv vad du vill få ut av din tid här på planeten jorden.


”När smärtan av att vara där du nu är, är större än rädslan för vart du är på väg kommer du att dras i riktning mot dina drömmar”

Ge inte upp på dig själv riktig än. I alla fall inte utan att du har gjort allt. Det kan vara så att din bästa tid ligger framför dig. Ditt allra bästa jobb, projekt och de mest givande erfarenheterna kanske fortfarande väntar på dig likt ett löfte från din själ. Är du är villig att förvalta denna unika möjlighet? Är du villig att göra slut med ditt gamla jag och ta det ansvar som denna möjlighet också kräver av dig. All transformation tar oss från de bekanta stigarna till det nya, det spännande och det okända. När smärtan av att vara där du nu är, är större än rädslan för vart du är på väg kommer du att dras i riktning mot dina drömmar.

Att lämna gamla beteenden och förhållningssätt kan vara svårt, riktigt svårt. Våra hjärnor har olika försvarsmekanismer vilka vi utvecklat genom åren för att skapa kontroll i våra liv. Dessa försvarsmekanismer kommer att protestera, bromsa och i största allmänhet göra motstånd så att vi kan stanna exakt där vi är, inom den bekvämlighetszonen som känns trygg för oss just då.

”Om du alltid gör som du alltid har gjort kommer du få samma resultat som alltid”

När vi lever i verkligheten vet vi att vi inte får något enbart genom att önska oss det. Vi behöver para intention med en handling för att komma framåt. Ibland behöver vi ta en risk att sträcka oss bortanför det välbekanta. När vi enbart spelar på de säkra korten tar vi den största risken i vårt liv för om vi alltid gör som vi alltid har gjort kommer vi garanterat få samma resultat som alltid.

Du har redan allt du behöver för att kunna påverka din situation. Tänk inte för långt in i framtiden. Använd vad du har i form av resurser just här och nu. Tänk ett steg i taget. Många små steg leder trots allt framåt. Fatta enkla och realistiska beslut och håll dig själv ansvarig för att genomföra dem. Vad är du faktiskt, handen på hjärtat, verkligen villig att förändra? Att hitta tusen ursäkter är det vanligaste sättet att komma undan. Jag har inte pengar, inte ork och inte tid. Det finns 365 dagar på ett år. Det blir 8760 timmar!! Oändlig mycket tid. Du förtjänar bättre än så för du är helt unik och väldigt speciell. Du behöver bara hitta den platsen inom dig och modet att släppa fram det.


Dina drömmar är viktiga för din evolution som mänsklig varelse och som sådan påverkar det du gör också alla andra. När du tar de första stegen kommer universum dig tillmötes. Dina änglar och guider finns omkring dig till din hjälp om du bara ber om den, lyssnar och följer din vägledning. Vanor och beteendemönster går lyckligtvis att förändra. Det enda som egentligen krävs är insikten om att den enda utvägen som återstår faktiskt är vägen in. Sträva efter att nå din fulla potential, något annat är inte värt din tid. Låt arbetet börja!


57 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentarios


bottom of page