top of page
  • Skribentens bildBranka Okeijn

NÄR HJÄRTAT BRISTER

Alla människor som älskat djupt och äkta vet hur svårt det är att läka när en relation av en eller annan anledning tar slut. Du blir inte älskad tillbaka eller omständigheterna i livet separerar er. Livet fortsätter där ute men inombords stannar tiden. Det kan kännas som om hjärtat brister och tyvärr finns det inga enkla sätt att läka ett brustet hjärta. Känslan av förlust och sorg kan vara mycket, mycket länge eftersom vår känslomässiga kropp är väldigt känslig. En person som är i kontakt med sina känslor och har kapacitet att älska djupt har också kapacitet att känna djup sorg.

Om sorgen inte mattas av med tiden kickar vår överlevnadsinstinkt in och vi begraver vår smärta djupt inom oss. Människan är bra på att lura sig själv men överlevnadsinstinkten som skyddar oss i stunden kan göra en del skada över tid. Alla begravda känslor, allt det vi förtycker inom oss kommer att förtrycka oss tillbaka. När vi minst anar det, händer något, och allt det vi så vaksamt vaktat i vårt inre vaknar till liv, väller upp till ytan och känns minst lika intensivt som då för länge sedan.


På en känslomässig nivå skiljer inte vårt sinne mellan nuet och det förflutna. När vi upplever något som påminner om den personen, eller den speciella personen korsar vår väg igen, slås vårt inre känslomässiga system på och alla känslorna är tillbaka. Hjärnan drar på och allt det vi analyserade tidigare, oftast utan att hitta ett bra svar, går nu i repris. Det är en värdefull insikt eftersom det visar oss att vi på energinivå har en blockering. Som sagt, det vi förtrycker kommer förr eller senare förtycka oss tillbaka.


Vårt liv är summan av allt vi har gått igenom. Vi kanske inte ens inser hur mycket det förflutna påverkar oss men människans naturliga tillstånd är kärlek och glädje. Därför finns där en stark drivkraft att återvända till denna plats i vårt känsloliv. Vi kommer dras mot att vilja läka, mot att känna glädje och kunna älska igen. Jag har så ofta hört folk säga att tiden läker alla sår. Det gör den tyvärr inte alltid men vi kan ändå göra tiden till vår vän. Med tiden kan vi mogna och förstå att ingen kärlek given har varit bortkastad. Om din speciella person inte känner på samma sätt för dig får du älska dig själv till månen och tillbaka. Fortsätta att hålla ditt hjärta öppet.


Om du känner igen dig, all min kärlek till dig

Branka ❤772 visningar2 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

2 Comments


Anette Sunshine Eriksson
Anette Sunshine Eriksson
Oct 25, 2021

Så sant. Krossat hjärta, flera gånger om i dåliga relationer. Livet har stannat på paus.

Vågar jag älska igen? Pandemi. Kan man möta kärleken, när virus härjar? Hur ska jag våga igen? Mitt hjärta har brustit, och ej läkt. Undrar om jag någonsin finner en ny, bra relation igen?


Like
Branka Okeijn
Branka Okeijn
Oct 26, 2021
Replying to

Så tråkigt att höra Anette! Jag tror det är viktigt att läka så mycket det går innan man går vidare. På energinivå manifesterar vi det vi håller inom oss. Genom att läka och ha en optimistisk attityd höjer vi vår energi och då blir det också lättare att dra till sig människor som också är på den frekvensen. Håll hoppet uppe. Det är klart det finns någon för dig därute. ❤️

Branka

Like
bottom of page