top of page
  • Skribentens bildBranka Okeijn

MIDSOMMAR PORTALÖPPNING

Uppdaterat: 22 juni 2020Vi har nu i dagarna nått halvlek detta dramatiska år 2020. Spänningen i luften är märkbar då vi går mot ännu en portalöppning initierad av en solförmörkelse, nymåne och sommarsolståndet, allt inom några dagar. Midsommarhelgen bjuder på kraftfulla transformerande energier. Håll i hatten och sitt still i båten. Ta det lugn med nubben och gå inte in i konflikter om du kan undvika det. Det är en knepig men storslagen tid för människan och utgör en kollektiv vändpunkt som berör allas vår evolution. Det är en laddad period av förändringar och utveckling. Mycket spännande och intensivt.


Dynamiken här kommer att påverka oss alla men påverkan kan se väldigt olika ut beroende på vad vi har omkring oss och var i vår egen utveckling vi befinner oss. Om du har en harmonisk och lugn tid i ditt liv kommer du ändå kunna beröras genom det din omgivning för in i din sfär. Det är minst sagt en galen tid. Om man inte måste fatta viktiga beslut kan det vara klokt att bara sitta still i båten. Ta det lugnt, meditera och vila mycket. Läs en bra bok och promenera i naturen.


Om du gör dig medveten om din vibration och hur du mår när du konfronteras med andras vibration kan du också avgöra om du ska gå in i den eller inte. Genom att bevara eller höja din egen frekvens kan du manifestera din positiva kraft, ljus och kärlek i ditt liv och i andras. Vi påverkas nu av mycket potenta kosmiska energier vilket anslår tonen för denna sommar och fungerar som en passage från en tid till en annan. Det skiftar vårt inre uttryck från Fiskarnas materialistiska tidsålder till andlig vakenhet och närvaro. Vi skiftar vårt mörker och våra skuggor med helande och ljus. Syftet här är inte att fixa något, utan att omvandla det, transformera det.


2020 är en slags trångt passage vi måste ta oss igenom, en initiering in i en ny tid. Vi är här på denna fantastiska planet men vad innebär det att vara människa på planeten Jorden? Hur kan vi utnyttja denna möjlighet att delta i vågen av protester mot förtryck, diskriminering, brutalitet och orättvisor? Det finns ingen väg runt utmaningarna. Vi måste kasta oss rakt in, titta på oss själva och fatta beslut om vilka vi är och vill vara. Vi måste stödja varandra oavsett hudfärg, religion och nationalitet. Vi är på väg tillbaka till platsen där allt kommer samman. Där det inte finns några gränser och där vi kan koppla upp oss mot en högre intelligens, hjärtats intelligens.


De kollektiva protesterna och vägran att låta auktoriteter missbruka makt visar på temat som präglar världen just nu. Vi behöver människor som är arga. Vi behöver människor som är upprörda och säger ifrån. Vi behöver också människor, ledare, som är villiga att verkställa de förändringar folket kräver. Detta tema kommer att beröra olika länder på olika sätt beroende på hur det ser ut i varje land. På samma sätt kommer det beröra våra individuella liv. Var någonstans i ditt liv känner du dig förtryckt eller förtrycker dig själv? På vilket sätt kan du öka din medvetenhet? Hur vill du att ditt liv ska fortsätta framåt? Viktiga frågor som nu kräver svar.


Fjolåret hjälpte oss att föra fram det vi behövde ta itu med. Rensa, avsluta och omvärdera. Att släppa gamla traumer och programmeringar. Att förbereda oss för en ny tid. Vår själ uppmanade oss att göra en resa inåt för att komma i kontakt med vårt undermedvetna. Nedtryckta känslor, ånger och bitterhet kan ligga tungt på våra själar och våra hjärtan. 2019 var en katalysator som utlöste en kollektiv våg av uppvaknande och vi är ingalunda färdiga med denna process. Vi kan känna oss emotionellt instabila. Humöret kan gå upp och ner. Ilska och konfrontationer. Vår förmåga till empati utvecklas nu och vi försöker skapa en trygg miljö för oss att kunna uttrycka våra känslor utan rädsla.


Det förflutna kommer tillbaka till oss i form av minnen, olösta inre konflikter eller människor som bokstavligt talat dyker upp igen. Det som behöver hanteras bör hanteras och avslutas så att vi kan ankra de personer vi är idag och på så sätt få en bättre stabilitet i våra liv. Vi behöver sluta köra våra dramer på ”repeat” och i stället trycka på stoppknappen. Det finns en dragning i energierna som manar oss att lämna gamla spår och röra oss i riktning mot framtiden.


Midsommarhelgen stundar. Om du frågar mig är det den vackraste tiden på året. Dofterna, naturen, havet och ledigheten. I år blir det lite annorlunda för de flesta av oss. Vi kan inte riktigt koppla bort omvärlden helt och hållet men det betyder inte att vi inte också kan lämna utrymme för ”små grodorna” och lite häng i hängmattan. Tvärt om, vi behöver det mer än någonsin. Jag vill önska dig en skön midsommarhelg och som sagt, håll i hatten, sitt still i båten, ta det lugn med nubben och gå inte in i konflikter.

BrankaDefinition av vad VIBRATION är i ett spirituellt kontext.

En vibration är ett medvetandetillstånd, humör eller energin hos en person, en plats, en tanke eller ett kollektiv. Vad du tänker och sänder ut avgör din vibration. Du drar till dig människor, händelser och omständigheter som vibrerar på samma nivå.1 323 visningar2 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

2 Comments


Branka Okeijn
Branka Okeijn
Jun 17, 2020

Tack för återkopplingen 🙏 och roligt att du uppskattar kursen. Ha en underbar midsommarhelg Anita! ❤️🌻

Like

Anita Söderberg
Jun 17, 2020

Det är verkligen spännande tider nu. Jag har åkt från storstan till Hälsingland och njuter av denna underbara årstid. Sitter lugnt i båten utan rädsla. Studerar ”De sju nycklarna...” som jag tycker du har lagt upp så pedagogiskt och lättförståeligt. Så himla bra att kunna lyssna flera gånger på videorna och meditationerna. Jag är så tacksam att jag skaffade kursen 🥰. Vill önska dig en Glad Midsommar Branka ☀️🌧🌈!

Like
bottom of page