top of page
  • Skribentens bildBranka Okeijn

LYSSNA PÅ DET SOM INTE SÄGS

7 användbara tips!

Som andlig coach jobbar jag alltid på att utveckla min förmåga att lyssna. Det är viktigt både för samtalet och för att jag ska kunna ta emot vägledning från guider och änglar. Jag lyssnar inåt för att ”höra” vilken vägledning som vill komma igenom. Jag lyssnar på mina klienter och upprepar och omformulerar deras ord dels för att spegla dem, dels för visa att jag förstår. Med tiden har jag upptäckt att det kan vara minst lika viktigt att lyssna på vad någon INTE säger. Det kan berätta mer om vad som pågår i deras liv, vilka ”sanningar” de döljer för sig själva och vad de försöker undvika.

Att lyssna aktivt kan vara en ganska knepig färdighet att bemästra. Även om det kommer naturligt för vissa människor behöver det inte nödvändigtvis vara det för andra. Därför tänkte jag dela med mig av några tips som är användbara, inte bara i ett professionellt sammanhang utan i allra högsta grad också i privatlivet.

  1. Var helt stilla i samtalet och ge den du pratar med din fulla uppmärksamhet. Tänk inte på vad du ska säga till svar eller gissa vad de ska säga i nästa mening.

  2. Var nyfiken på vad den du pratar med säger. Bekräfta och ställ följdfrågor. T ex. Det verkar som att du är frustrerad över... Är det så du känner?

  3. Undvik frestelsen att tala för tidigt och ge utrymme för en kort tystnad.

  4. Lyssna på vad personen egentligen säger. Handlar det verkligen om att ingen plockar undan efter sig i lunchrummet eller finns det ett annat, djupare missnöje här.

  5. Ställ öppna frågor dvs. frågor som inte kan besvaras med ett enkelt ja eller nej.

  6. Lita på din intuition om du känner att du inte får hela historien, ställ fler frågor och lyssna vidare.

  7. Lyssna på det som INTE sägs. Vad utelämnas, vad glider man över i all hast med en smart undanmanöver. Fråga dig själv "Vad uttalas inte här?"

Vi människor är väldigt duktiga på dölja saker för oss själva. Ett bra samtal med en vän eller terapeut kan ge oss viktiga insikter och hjälper oss att se på oss själva med öppna ögon. I den nya tiden, då vår clairvoyance har utvecklats, blir det svårare och svårare både att föra oss själva bakom ljuset och att manipulera andra, även om det sker helt oavsiktligt. I en andlig utvecklingsprocess är det viktigt att veta vem man är, vilka sår man har att läka och att komma till en punkt att man kan vara helt prestigelös. Har man kommit så långt med sin utveckling blir det inte svårt att i nästa steg lära sig att sätta gränser och att komma i kontakt med sin egen kraft.


Branka

537 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

留言


bottom of page