top of page
  • Skribentens bildBranka Okeijn

FRÅN EGO TILL SJÄL

När vi nu tar oss igenom denna utmanande fas av vår personliga och kollektiva resa, genomgår jorden, hela mänskligheten och alla våra strukturer i samhället en grundläggande förändring. Vi kommer behöva titta på alla aspekter av vår tillvaro som människor på denna planet och det som inte längre tjänar mänskligheten som helhet. En ny energi flödar över oss. En energi av en mer feminin karaktär som förenar oss på en mycket djup nivå. Oavsett om vi är man eller kvinna kommer vi nu i kontakt med våra feminina kvalitéer, vår empati och vår vilja att hela oss själva och vår planet. Vi rör oss igenom en ny dimension där vi justerar vår vibration till att stämma bättre överens med den nya som kommer följa på denna stora pandemiska kris. Vi går från ego till själ, från jag till vi, från materialism till andlighet, från egocentrism till solidaritet och från dominans till enhet. Kanske är så att människan har svårt att lära om. Vi kanske behöver bli fråntagna allt det vi klamrar oss fast vid. Vår hälsa, våra pengar och vår tro på att någon annan ska komma och rädda oss.


Med allt som pågår just nu är det lätt att fångas in i bruset av den just nu starka kollektiva rädslan. Det är förståeligt, men denna energi kommer inte hjälpa oss igenom de utmaningar som väntar oss. Som bäst kan vi använda rädsla för att kicka igång processer som leder oss bort från den. Vi kan använda den konstruktivt. Är du orolig för din hälsa? Då gör du vad du kan för att skydda dig. Är du orolig för din ekonomi? Då ser du över alla resurser du har och gör vad du behöver göra.


Jag får många mejl just nu från människor som känner ett behov av att prata med någon. Skriva ner vad de känner. Många talar om sin rädsla. En del är chockade och tror att världen kommer att gå under. Andra berättar om hur de utnyttjar sin tid att gå i meditation, dra sig undan, vara ute i naturen och passa på att göra sådant de inte hinner med i vanliga fall. Vår kapacitet att klara kriser är olika och vår mentala inställning styr över hur vi känner oss just nu.


Eftersom denna expansion skapar en hel del förvirring och kaos är det bra att komma ihåg att det är normalt i en process av uppvaknande. Många människor har sedan lång tid tillbaka redan gått igenom dessa ibland besvärliga faser av uppvaknande, med allt vad det innebär. Vi kan nu vara ljuset i mörkret för dem som precis nu går igenom sina inre förändringar och sina personliga energiskiften.

Vi har en unik möjlighet att skapa en helt ny verklighet som grundar sig på principer som tjänar oss alla i stället för bara några få. Nya idéer kan födas i en miljö där vi åtminstone för en stund tvingas lämna våra invanda rutiner. Vi kan skapa nya vanor, tänka större och bredare och flyta med på den nya vågen av expansiv energi som hjälper oss att skapa en bättre version av oss själva i stället för att sätta oss i ett hörn och ge upp inför vår rädsla.

Världen vaknar upp i en takt som inte kan ignoreras eller förnekas. Det är en tid, som vi andligt öppna och medvetna, redan för länge sedan förutspått, väntat på och på någon nivå varit förberedda för. Nu har vi en unik möjlighet att ta till oss några viktiga koncept som när allt detta är över kommer behövas om vi ska kunna fortsätta på ett bra sätt i den nya tiden.


VAD COVID-19 KAN LÄRA OSS

Ut ur alla kriser kommer lärdomar och dessa lärdomar kan vi omsätta till något gott. Vi kan lära oss mycket ur alla situationer vi möter.

Kovid-19 kan lära oss är att

  • vi alla är sammanlänkade bortanför, ras, religion och geografisk plats.

  • vi kan hålla ihop och möta varandra hjärta mot hjärta.

  • branscher som inte arbetar med integritet och branscher som tjänat ut sitt syfte kommer antingen att stängas eller utvecklas.

  • vi blir medvetna om hur vi missbrukat jordens resurser.

  • vi blir medvetna om att djur behandlas ohygieniskt, grymt och utan något som helst empati och att det förmodligen är grunden till denna pandemi.

  • vi kommer behöva mer medvetna företag och alternativa, integritetsbaserade resurser i framtiden.

  • att vårt gamla tankesätt inte kommer kunna lösa nya problem.


Detta är bara några saker jag kommer på i skrivande stund men det finns så mycket mer att lära av denna situation. Jag hoppas att du är frisk, att du håller modet uppe och att du förstår att även detta kommer att gå över. Det som faller ifrån nu ska falla ifrån och ge oss en bättre möjlighet att överblicka hur saker och ting behöver fortsätta framåt. Jag kommer skriva här i bloggen lite då och då och så håll utkik eller anmäl dig som prenumerant.


Vi möts här snart igen. Branka889 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

コメント


bottom of page