top of page
  • Skribentens bildBranka Okeijn

DET ÄR ALLTID MÖRKAST STRAX INNAN GRYNING

Vi lever i extraordinära tider och under en stor och pressande osäkerhet som berör oss alla. Känslan är surrealistisk och svår att beskriva. Många är oroliga, rädda och stressade. Vi oroar oss för våra jobb, för vår hälsa och för dem vi har omkring oss som har ett extra utsatt läge. Jag har fått mail, telefonsamtal och blivit stoppad av folk i området där jag bor, av dem som vet vad jag jobbar med. De undrar alla om jag kan förklara VARFÖR detta sker och vad jag tror ska hända nu. Jag är inget orakel och vill hålla mig borta från alltför stora bedömningar och förutsägelser. Det är så många andra som känner sig kallade att göra det.

Personligen har jag känt ett starkt behov av att dra mig tillbaka, gå inåt och att spendera mycket tid i enskildhet. Jag har varit förberedd på att något ska hända även om jag inte har kunnat eller kanske velat tro att det ska få den här magnituden. I de grupper som jag samlat omkring mig, på kurser och Änglamingel™ har jag även försökt att förbereda er och att skapa en slags förståelse eller beredskap för att världen håller på att transformeras. Att det kan vara ett smärtsamt men nödvändigt uppvaknande.


Det sker så mycket nu på så många olika nivåer att det är svårt att välja ut en speciell process och att peka ut den som en förklaring till de skeenden vi nu ser. Det är som att allt rörts upp på alla nivåer samtidigt. Vi går nu igenom ett kollektivt uppvaknande där vi konfronteras med våra rädslor. Vi har en unik möjlighet att ta ett jättekliv och att välja att inte gå in i rädsla. Vi kommer att ta oss igenom detta på ett bra sätt om vi rör oss framåt som en unison energi, tillsammans. Enhetsmedvetandet är framtiden. Denna stora kris kommer bland annat visa oss att våra ego beteenden inte kommer rädda oss den här gången. Toalettpapper i alla ära men det handlar inte om vem som ska kunna torka sig i rumpan. Det handlar om oss, om vår förmåga att arbeta tillsammans. Att hålla humöret uppe i stället för att sprida mer rädsla. Det är illa nog som det är.


Vi går igenom en renande storm och ingen vet helt säkert vad som kommer att hända nu. Det kanske låter otroligt men faktum är att här, på denna jord, finns nu så mycket ljus och mer ljus strömmar emot oss för varje dag som går. Försök att vara medveten om helheten. Stirra dig inte blind på tidningsrubrikerna. De är till för att sälja nyheter. Låt inte rädslan få fäste i ditt känsliga energisystem. Meditera, promenera i naturen och skicka healing till dig själv, till de dina och till vår planet.


Det finns tider då livet flyter på ganska enkelt och tider då vi utmanas att kliva fram i ledet och göra jobbet. Det är en sådan tid nu. Vi behöver alla se över våra personliga liv liksom hur våra samhällen fungerar. Du som är ljusbärare vet att du är kallad att kliva fram nu och att vara den stadiga positiva kraften i en värld som kollapsar. Vi är många och vi är förberedda.


Latinets corona betyder krona. Det som nu händer på en mer andlig nivå är att våra kronchakran öppnas. Kronchakrat är det energicentrum som finns på toppen av huvudet och som öppnas spontant när vi nått en viss andlig mognad. Det kan också öppnas som en följd av en livskris, en traumatisk händelse eller liknande. Om inte tidigare, så då kommer de stora frågorna - varför är jag här - vad är meningen med mitt liv - vad för sorts värld vill jag bidra till. Frågor som vi alla behöver ställa oss nu när vi går in i ljusets era, Vattumannens tidsålder. En ny värld håller på att födas och vi är alla en del av denna process.


Det vi nu ser är det gamla paradigmets sönderfall. Ut ur askan, efter alla påfrestningar som skogsbränder, jordbävningar, pandemier, krig och ekonomisk kollaps, kommer Fågel Fenix resa sig, vackrare, stoltare och starkare. En ny tid är här och du är en viktig del av den. Håll ut, det är alltid mörkast strax innan gryning. Branka

806 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page