top of page
  • Skribentens bildBranka Okeijn

2021 FÖRÄNDRINGENS VINDAR!


Vi lever i kanske den mest kritiska tiden på mycket lång tid för oss som mänsklighet och som planet. Det är nu vi får tillämpa allt det vi lärt oss om tillit, om ljusenergi och hur vi kan hålla energin hög för oss själva, för vår familj, för vänner och våra globala samhällen. 2021 kommer garanterat bjuda på utmaningar och förändringar men tillsammans kommer vi att komma ut på den andra änden av denna upplevelse mer rotade i sanning, med öppna hjärtan, mer grundade och själfulla än någonsin tidigare.


Vi har tagit oss igenom hela 2020, med allt vad det innebär, och står nu här undrande inför ett nytt år och en ny tid som ännu är i sin linda. Diskussionerna har varit intensiva i olika Facebookgrupper och sociala media i allmänhet. En del vill hävda att vi befinner oss i Vattumannens tidsålder och andra att vi är i övergången mellan dessa två tidsåldrar eller dimensioner. Det spekuleras en hel del över hur lång tid denna övergång ska ta men det beror på hur man definierar de olika tidsåldrarna och dimensionerna. Det kan bli förvirrande då den ena säger si och den andra så. En strategi som fungerar bra för mig är att stå kvar där jag själv befinner mig i det som är sant för mig och inte släppa in något som känns suspekt, luddigt eller negativt. Det är viktigare nu än någonsin tidigare att stå kvar i sin egen kraft. Tids nog kommer sanningen att avslöjas.


Om vi tittar ut i våra samhällen och ut i världen är det inte särskilt svårt att konstatera att vi knappast lyckats nå de högre dimensionerna ännu. Det pågår en intensiv kamp mellan två polariteter, en som vill bevara, dominera och köra på säkra kort samt en som vill öppna helt nya dörrar och låta friska vindar rensa och rena alla dunkla vrår. Två väldigt olika världar kräver vår uppmärksamhet på en och samma gång. Vi är tvungna att i stora stycken leva i en verklighet som är gammal, förbrukad och på väg ut samtidigt som vi hittar fotfästet i en mer spirituell verklighet där vi tillåts vara och leva i vår fulla kraft. I denna dragkamp mellan det gamla och det nya spelas dessutom våra personliga karmiska dramer upp. Vår egen andliga utvecklig och personliga expansion ska få det utrymme som behövs. Puh, det är inte helt okomplicerat att vara människa.


Vi kommer att se mycket av detta under 2021. Vi kommer ställas inför valet att hålla kvar, hålla fast eller att spränga alla begränsningar. Gå vår egen väg, förändra och göra nytt. Räkna med att detta tema kommer spelas ut både i ditt eget liv liksom i det stora kollektiva. Numeroligiskt är 2021 ett år 5 (2+0+2+1=5). Det betyder förändring, expansion och snabba ryck. Det är möjligt att jag får äta upp det här lite senare men jag tycker det känns ganska uppfriskande i jämförelse med det stängda, isolerade året vi just lämnat. Vi får nog räkna med överraskningar, oväntade händelser och en hävstångseffekt.

Man kan tycka att det är lite väl mycket att ta sig igenom med tanke på hur mycket vi redan fått hantera men vi får inte glömma bort att vi är här, vid denna tidpunkt, av vårt eget val och just för att få uppleva denna otroligt spännande och intensiva fas i människans utveckling. Vila tryggt i vetskapen om att ingen ges svårare utmaningar än vad man har kapacitet att klara av. Vi är otroligt kraftfulla varelser och vi kan klara av mycket mer än vad vi många gånger tror. Det kommer en dag då dammet har lagt sig och vi kan blicka tillbaka från en ny stabil plattform men just nu, grunda dig och håll i hatten för här rullar 2021 in.


Gott Nytt År Branka


677 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page